Call Us

Call Us

OOG Edam: WIE ZIJN WIJ

Olaf Friederichs en Cindy van Bruggen zijn OOG Edam in 2011 begonnen. De eerste jaren waren zij vooral samen werkzaam in de optiek aan het Damplein.


Olaf begon zijn opleiding optometrie in 1991, en liep stages bij Dr. Rosenthal, Boston Eye Associates in Amerika en verschillende academische ziekenhuizen in Nederland. Na zijn studie bleef hij werkzaam bij dokter Van Bijsterveld – een begrip in de wereld van klinisch droge ogen en de behandeling daarvan. Daarna continueerde hij zijn werk bij het OMC in Haarlem. Later stapte hij over naar Jongsma Optiek in Zaandam.


Vanaf dat moment ontstond zijn liefde voor brillen. Na twee jaar op Curaçao gewerkt te hebben kwam hij terecht bij een grote Optiek in Purmerend. Daar breidde die liefde voor brillen zich alleen maar uit. Overigens ook naar Cindy, die daar reeds werkzaam was. Getrouwd in het Stadhuis van Edam en na de geboorte van hun eerste dochter vertrokken ze voor werk naar Bonaire. Olaf kreeg op Bonaire namelijk een kans een optiekzaak te bedrijven. Daar ervaarde hij enorme tegenstellingen tussen rijk en arm. Met een stichting daar, heeft hij veel vrijwilligerswerk gedaan m.b.t. screening van verhoogde oogdruk (glaucoom) en diabetes.


Na hun terugkeer in Nederland kregen ze de mogelijkheid een optiekwinkel in Edam over te nemen. Dit werd OOG Edam. De optiek groeide snel, het werd drukker en kreeg een regiofunctie. Spoedig werd het team versterkt met Thomas. Daarna volgde Daniëlle. Thomas heeft reeds meer dan 45 jaar ervaring en is een pure perfectionist in zijn werk. Daniëlle kwam bij OOG Edam haar stage doen voor optometrie. Zij is sinds 2020 gediplomeerd optometrist en werkt sindsdien vast bij OOG Edam.

  

In de 2021 besloten Olaf en Cindy weer voor het avontuur te gaan. Samen met hun twee dochters en hond Jip is de familie tijdelijk naar Bonaire vertrokken. Beiden doen ze op Bonaire vrijwilligerswerk en Olaf versterkt inmiddels het oogheelkundig team in het ziekenhuis op Bonaire.OOG Edam wordt sindsdien gerund door Daniëlle (midden); uiteraard samen met Thomas en ook Joke.